Curry-s tökkrémleves, mézes chili karikákkal, tejszínhabbal és pirított tökmaggal
Vajban mézet karamellizálunk, majd rádobjuk a megtisztított és felkockázott sütőtököt, sárgarépát (1/3 sárgarépa 2/3 sütőtök), fél narancsot. Fűszerei: curry, szerecsendió, gyömbér, citromlé, só valamint tehetünk bele kevés kurkumát is, ha nem elég sárga a leves. Felöntjük annyi vízzel, hogy a zöldségeket éppen ellepje és puhára főzzük. Hagyjuk hűlni, majd összeturmixoljuk. Legírozzuk és montírozzuk.
Tejszínhabbal, pirított tökmaggal és mézes-konyakos chili karikákkal tálaljuk.
Mézes-konyakos chili karikák
3-4 paprikát vékony, apró karikákra vágunk. A felaprított paprikát kis üvegbe helyezzük, fél kupica :) konyakkal, 1 evőkanálnyi mézzel, 1dl extra szűz olívaolajjal és 1 evőkanálnyi sóval felöntjük/összekeverjük. Hűtőben 1 évig is eláll! Ázsiai és mexikói ételek egyik jellegzetes fűszere, de tehetjük vadpörköltbe is.