ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Krémlevesek 2.

2011.10.10. 20:34 :: ZSPSZ

Krémlevesek Zsámbék Szakközépiskola Szakács

 

Curry-s tökkrémleves, mézes chili  karikákkal, tejszínhabbal és pirított tökmaggal

 

Vajban mézet karamellizálunk, majd rádobjuk a megtisztított és felkockázott sütőtököt, sárgarépát (1/3 sárgarépa 2/3 sütőtök), fél  narancsot. Fűszerei:  curry, szerecsendió, gyömbér, citromlé, só valamint tehetünk bele kevés kurkumát is, ha nem elég sárga a leves. Felöntjük annyi vízzel, hogy a zöldségeket éppen ellepje és puhára főzzük. Hagyjuk  hűlni, majd összeturmixoljuk. Legírozzuk és montírozzuk.

Mézes-konyakos chili karikák Zsámbék Szakiskola szakács Mézes-konyakos chili karikák Zsámbék Szakiskola szakács Mézes-konyakos chili karikák Zsámbék Szakiskola szakács

Tejszínhabbal, pirított tökmaggal és mézes-konyakos chili karikákkal tálaljuk.

Mézes-konyakos chili karikák

3-4 paprikát vékony, apró  karikákra vágunk. A felaprított paprikát kis üvegbe helyezzük, fél kupica :) konyakkal, 1 evőkanálnyi  mézzel,  1dl extra szűz olívaolajjal és 1 evőkanálnyi sóval felöntjük/összekeverjük. Hűtőben 1 évig is eláll! Ázsiai és mexikói ételek egyik jellegzetes fűszere, de tehetjük vadpörköltbe is.

Mézes-konyakos chili karikák Zsámbék Szakiskola szakács Mézes-konyakos chili karikák Zsámbék Szakiskola szakács Mézes-konyakos chili karikák Zsámbék Szakiskola szakács
Mézes-konyakos chili karikák Zsámbék Szakiskola szakács Mézes-konyakos chili karikák Zsámbék Szakiskola szakács Mézes-konyakos chili karikák Zsámbék Szakiskola szakács

 



Sütőtökkrémlves Zsámbék Szakiskola szakács

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása