ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Bélszín ételek 2.

2012.03.24. 18:09 :: ZSPSZ

Bélszín Colbert módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Bélszín Colbert módra

 

Hozzávalók:

Bélszín Colbert módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács Bélszín Colbert módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

 

A bélszínt megtisztítjuk a hártyáktól, sózzuk, borsozzuk. Egy  tepsiben a zsírt megforrósítjuk, a bélszínt szépen kiegyenesítve beletesszük, és forró sütőben 10 percet sütjük. A sertéshálót hideg vízben többször megmossuk, majd a vizet jól kinyomkodjuk belőle. A  kelkáposztának kivágjuk a torzsáját, sós vízben - nem túl puhára - megfőzzük, majd szitán lecsurgatjuk. A kihűlt kelleveleket ráfektetjük a sertéshálóra, a bélszínt ráhelyezzük, tojássárgájával bekenjük.

 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács

 

Gombapépet készítünk: A gombát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, só és zsiradék nélkül tepsiben elpárologtatjuk a levét. Robotgépben pépesítjük. Hozzáadunk olajon megfonnyasztott hagymát, 1 tojást,  fűszerezzük: só, bors, őrölt kömény, petrezselyemzöld, kerti füvek. Stabilizálhatjuk az állagát kevés zsemlemorzsa hozzáadásával. 

 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács

 

A bélszín tetején egyenletesen szétkenjük a gombapépet, ráborítjuk a kelleveleket. Vékony szalonnát helyezünk a kellevelekre, végül beburkoljuk a hálóba. Visszatesszük a tepsiben hagyott zsírban, ügyelve arra, hogy a gombapépes része felül maradjon. A forró sütőbe helyezzük és néha meglocsolva 20-25 percig sütjük. 

 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács

 

Sütés után a zsírból kiemeljük, egy tálra helyezzük és langyos helyen 20 percig állni hagyjuk. Tálalásnál a húst éles késsel szeletekre felvágjuk, vigyázva, hogy a háló ne csússzon le róla, a szeleteket sorjában a tálra helyezzük és aláöntjük a pecsenyelét. Köretnek francia körítést adunk.

 

Bélszín Colbert módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács
Tankonyha Zsámbék Szakközépiskola Szakács

 

 

Bélszín Budapest módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Bélszín Budapest módra

 

Ragut  készítünk  gombából, paradicsomból, csirkemájból és zöldborsóból.

 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács

 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács

 

A bélszínszeleteket tenyerünkkel kissé lelapítjuk, majd megsózzuk és borsozzuk. A zsírt a serpenyőben nyílt lángra tesszük és a szeleteket hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük, ügyelve arra, hogy amint a véres lé szivárog belőlük, rögtön kivegyük a zsírból.

 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács

 

A következőképpen tálalunk: a tál oldalára rácsosra szeletelt sült krumplit helyezünk, rizzsel középen. Két pirított kruton (crouton - különböző formára vágott, héjazott kenyérszelet, melyet bélszín, sült hús alá teszünk, hogy felitassa a szaftot) szeletet rakunk egymás mellé, ezekre tesszük a félig sült hússzeleteket. Végül ráöntjük a ragut.

 

Bélszín Budapest módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács
Tankonyha Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Szólj hozzá!

Címkék: budapest colbert gomba bélszín ragu csirkemáj kelkáposzta kruton

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása