Padlizsánkrém
Hozzávalók:
3 db padlizsán
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál mustár
2 fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj
só
Elkészítés:
A padlizsánokat megszurkáljuk, egészben megsütjük körülbelül 25 - 30 perc alatt. 10 percig állni hagyjuk, majd lehúzzuk héját és a többi hozzávalóval botmixerrel összekeverjük.
Kápia paprikakrém
Hozzávalók:
4 - 5 db kápia paprika
1,5 dl olívaolaj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés:
A paprikákat megsütjük egészben, kb 20-25 perc alatt. Kicsit hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a héját, és összeturmixoljuk az összes hozzávalóval.
Sajtmártogatós
Hozzávalók:
20 dkg trappista sajt
15 dkg edámi sajt
2 tömlős sajt
1,5 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
durvára tört színes, vagy fehér bors
Elkészítés:
A kemény sajtokat lereszeljük és összemixeljük a többi hozzávalóval. Krémesíthetjük tejszínnel vagy tejföllel.