ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Gyümölcsköretek

2013.01.17. 17:43 :: ZSPSZ

 borteszta_0.jpg

Bortésztában sült gyümölcsköret

borteszta.JPGBortészta: 2 db tojássárgáját  2-3 dl fehérborral összekeverjük, cukorral, sóval, őrölt fahéjjal ízesítjük. Folyamatos keverés mellett annyi lisztet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Jól szeletelhető gyümölcsöket az ehetetlen részektől megtisztitjuk. A  gyümölcsszeleteket előbb lisztbe, majd bortésztéban mártjuk, bő forró olajban  aranysárgára kisütjük. A felesleges olajat leitatva tálaljuk szárnyas-, illetve vadételekhez. Porcukorral megszórva, édesen desszertnek is alkalmas.

Bortésztában sült gyümölcs Zsámbék Szakközépiskola Szakács Bortésztában sült gyümölcs Zsámbék Szakközépiskola Szakács
Bortésztában sült gyümölcs Zsámbék Szakközépiskola Szakács Bortésztában sült gyümölcs Zsámbék Szakközépiskola Szakács
Bortésztában sült gyümölcs Zsámbék Szakközépiskola Szakács borteszta_4.JPG

szakacssapkak.jpg

  

 

alma.jpg

Fehérborban párolt alma

alma_2.jpg

Az almát nagyobb cikkekre vágjuk, magházát eltávolítjuk. Kevés olvaszott vajon hirtelen átforgatjuk. Mellé dobunk néhány szem egész fahéjat és szegfűszeget, esetleg citromkarikát. Meglocsoljuk kevés fehérborrral és néhány percet fedő alatt pároljuk.

szakacssapkak.jpg

korte_1.jpg

Vörösborban párolt körte

korte_2.JPG

A körte alsó 2/3-át meghámozzuk, magházát almavájóval eltávolítjuk. A középpontja felet 3-4 mm vastagon bevagdossuk körbe. A meghámozott részig víz és vörösbor keverékébe lógatjuk. Ízesítjük: cukor, citromkarika, fahéj, szegfűszeg. A körte minőségétől függően néhány percig pároljuk, és a levében állni hagyjuk. Tálaláskor a talpára téve enyhén megcsavarjuk.

korte_3.JPG

szakacssapkak.jpg

 banan.jpg

Mandulás sült banán

Nem túl érett banánt hosszában kettévágunk, kevés forró olajon hirtelen körbepirítjuk. Tálaláskor megszórjuk szeletelt, pirított mandulával.

szakacssapkak.jpg

gyumolcs_8.JPG

 Zöldborssal grillezett vegyes gyümölcsköret

A gyümölcsök magházát eltávolítjuk, 5-6 cm vastagon szeleteljük, megszórjuk durvára tört száraz zöldborssal. Grill-lapon hirtelen átpirítjuk a fűszerezett gyümölcsöket.

gyumolcs_3.JPG gyumolcsZsámbék Szakközépiskola Szakács
gyumolcs_7.JPG gyumolcs_5.JPG

szakacssapkak.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: alma körte banán mandula vörösbor fehérbor zöldbors bortészta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása