ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Halételek és egyéb finomságok: béka, rák, kagyló, polip...

2012.01.28. 17:06 :: ZSPSZ

Halételek polip paella Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Paella

A spanyolok nemzeti étele. Elkészíteni nem nehéz, legfontosabb technikai eleme egy nagyobb méretű öntöttvas lábos, amely  befér a sütőbe.

Hozzávalók:

Paella Zsámbék Szakközépiskola Szakács

A fokhagyma gerezdeket lereszeljük, a póréhagymát karikára,  a piros  kaliforniai paprikát  nagyobb kockára vágjuk. A csirkecombot kicsontozzuk, és kockára vágjuk. Nagy lángon zsiradékot hevítünk és rádobjuk a húskockákat és reszelt fokhagymát, fehéredésig sütjük. Az edény egyik felére toljuk, majd a tengergyümölcseit pirítjuk, utána a felkockázott tengeri halat, és a lazacot. Fűszerezzük kakukkfűvel, 1-2 babérlevéllel, borssal.  Összekeverjük a lábosban lévő húsféléket, beledobjuk a karikára vágott póréhagymát, felkockázott piros  kaliforniai paprikát, zöldborsót, zöldbabot. Jó minőségű borral is meglocsoljuk. Maréknyi sáfránnyal megszórjuk. Belekeverjük a rizst és kétszeres mennyiségű alaplével (húslevessel) felöntjük. Egy felkockázott paradicsomot is beledobhatunk és sózzuk. A tetejére helyezzük a rákokat és a kagylókat. Fóliával bevonjuk és az előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Az öntöttvas edényben  tálaljuk fel citrommal.  

Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztítása Zsámbék Szakiskola szakács Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztításaZsámbék Szakiskola szakács
Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztítása Zsámbék Szakiskola szakács Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztításaZsámbék Szakiskola szakács
Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztítása Zsámbék Szakiskola szakács Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztításaZsámbék Szakiskola szakács
Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztítása Zsámbék Szakiskola szakács Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztításaZsámbék Szakiskola szakács
Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztítása Zsámbék Szakiskola szakács Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztításaZsámbék Szakiskola szakács
Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztítása Zsámbék Szakiskola szakács Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztításaZsámbék Szakiskola szakács
Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztítása Zsámbék Szakiskola szakács Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztításaZsámbék Szakiskola szakács
Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztítása Zsámbék Szakiskola szakács Halak (ponty)  konyhai  előkészítése, tisztításaZsámbék Szakiskola szakács
Halételek polip paella Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Kecskebéka

A legtisztább húsú hidegvérű állat, mert szennyezett helyen nem él meg. Ételek elkészítésére egyedül a bőréből kifejtett combok alkalmasak. Fehérjedús, finom rostú húsa rántva, sütve, párolva a legízletesebb. Természetes élőhelyükön védett állatok!

Halételek polip paella Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Rántott békacomb

Hagyományos módon, a besózott békacombokat lisztben, tojásban és zsemlemorzsában bebundázzuk. Forró olajban kisütjük. Egész szárú petrezselymet is sütünk ki, ezzel és citrom karikákkal és petrezselymes krumplival tálaljuk.

Rántott békacomb  Zsámbék Szakiskola szakács  Rántott békacomb  Zsámbék Szakiskola szakács
Rántott békacomb  Zsámbék Szakiskola szakács  Rántott békacomb  Zsámbék Szakiskola szakács
Rántott békacomb  Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Békacombok provánszi módra

Hozzávalók:

Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Finomra vágott vöröshagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzáadunk cikkekre vágott gombát, őrölt borsot, sok zúzott fokhagymát, héj nélküli, kockára vágott paradicsomot, babérlevelet, fehér bort, kerti füveket (kakukkfű, zsálya, rozmaring).

A békacombokat kevés fokhagymás vajon hirtelen átpirítjuk, majd berakjuk a raguba. A visszamaradt pecsenyelébe késhegynyi paradicsompürét és lisztet pirítunk, felöntjük alaplével és összeforraljuk a raguval. Petrezselymes burgonyával, rizzsel tálaljuk.

Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács
Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács
Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács
Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács
Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács
Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakiskola szakács
Békacomb provánszi módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása