Rántott zöldségek
Tisztított 3-4 mm vastagságú szeletelt zöldségeket bécsi panírban (liszt, tojás, zsemlemorzsa) kisütünk. Önállóan, tartármártással, meleg előételnek is adhatjuk.
Zöldséges rizzsel töltött kelkáposzta
A kelkáposztát leveleire szedjük, a levelek vastag ereit levékonyítjuk. Sóval, szódabikarbonával és majorannával ízesített forró vízzel leöntjük, hagyjuk állni pár percig. Párolt rizst készítünk. Reszelt sárgarépát, Juliennre vágott póréhagymát, cukkinit hirtelen forró olajon megfuttatunk, fűszerezzük, zúzott fokhagymával, ...fűszerrel ízesítjük. A sült zöldségeket a rizzsel elkeverjük és beletekerjük a kiterített káposztalevelekbe. Fóliába tekerve, hűtőben dermesztjük. Tálaláskor ujjnyi vastagra szeleteljük.
Zöldségtempura
Jellegzetesen ázsiai étel. Apró vegyes zöldségeket, kagylókat só nélkül tempuramasszában kisütünk. Szójaszósszal, wasabival fogyasztjuk.
Tempuramassza: keményítőt liszttel, hideg vízzel, tojásfehérjével nem túl híg masszává keverjük.
Bazsalikomos cukkinirolád
Cukkinit hoszában 1-1,5 cm vastagon szeletelünk, sózzuk, meglocsoljuk zúzott fokhagymával és bazsalikommal elkevert olajjal. Forró grill-lapon hirtelen megsütjük és feltekerjük.
Cukkiniszalag párizsiasan
Cukkiniszalagokat párizsiasan panírozzuk. Előbb a lisztbe, majd a zöldfűszerrel felvert tojásban, újra lisztben és újra tojásba mártjuk. Kevés olajon kisütjük és feltekerjük.
Sütőtökpüré
A sütötököt felkockázzuk és 13-140 fokon megsütjük. Pürésítjük, ízesítjük sóval, cukorral. Állagát javíthatjuk vajjal, tejszínnel, törtburgonyával. Dresszingzsákkal tállaljuk.
Aszalt paradicsom
A paradicsomokat forró vizbe dobjuk 1-2 percig, majd kivesszük és lehúzzuk a héját. Feldaraboljuk és kimagozzuk, sütőben szikkasztjuk.