ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Címkék

Zöldségmártogatós receptek

2015.02.27. 21:55 :: ZSPSZ

zoldsegek2.jpg

Padlizsánkrém 

Hozzávalók: 

3 db padlizsán 
3 gerezd fokhagyma 
3 evőkanál mustár
2 fej vöröshagyma 
2 dl olívaolaj 
só 

Elkészítés:

A padlizsánokat  megszurkáljuk, egészben megsütjük körülbelül 25 - 30 perc alatt. 10 percig állni hagyjuk, majd lehúzzuk héját és a többi hozzávalóval botmixerrel összekeverjük.

 

kapia2.jpg

 

Kápia paprikakrém

Hozzávalók: 

4 - 5 db kápia paprika
1,5  dl olívaolaj
2 fej vöröshagyma 
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés: 

A paprikákat megsütjük egészben, kb 20-25 perc alatt. Kicsit hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a héját, és összeturmixoljuk az összes hozzávalóval.

 sajt.jpg

Sajtmártogatós

Hozzávalók: 

20 dkg trappista sajt
15 dkg edámi sajt
2 tömlős sajt 
1,5 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
durvára tört színes, vagy fehér bors

Elkészítés: 

A kemény sajtokat lereszeljük és összemixeljük a többi hozzávalóval. Krémesíthetjük tejszínnel vagy tejföllel.

martogatos.JPG

 zoldsegek.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gomba zöldség sajt padlizsán zukkini kápia paprika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.