ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Címkék

Zöldségköretek

2013.01.18. 21:45 :: ZSPSZ

zoldsegek_6.JPG

 Rántott zöldségek

Tisztított 3-4 mm vastagságú szeletelt zöldségeket bécsi panírban (liszt, tojás, zsemlemorzsa) kisütünk. Önállóan, tartármártással, meleg előételnek is adhatjuk.

zoldsegek_1.JPG zoldsegek_2.JPG
zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG

szakacssapkak.jpg

kelkaposzta.JPG

Zöldséges rizzsel töltött kelkáposzta

 

A kelkáposztát leveleire szedjük, a levelek vastag ereit levékonyítjuk. Sóval, szódabikarbonával és majorannával ízesített  forró vízzel leöntjük,  hagyjuk  állni pár percig. Párolt rizst készítünk. Reszelt sárgarépát, Juliennre vágott póréhagymát, cukkinit hirtelen forró olajon megfuttatunk, fűszerezzük, zúzott fokhagymával, ...fűszerrel ízesítjük. A sült zöldségeket a rizzsel elkeverjük és beletekerjük a kiterített káposztalevelekbe. Fóliába tekerve, hűtőben dermesztjük. Tálaláskor ujjnyi vastagra szeleteljük.

zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG
zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG
zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG
zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG
zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG
zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG
zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG
zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG
zoldsegek_3.JPG zoldsegek_4.JPG

szakacssapkak.jpg

tempura.JPG

Zöldségtempura

Jellegzetesen ázsiai étel. Apró vegyes zöldségeket, kagylókat só nélkül tempuramasszában kisütünk. Szójaszósszal, wasabival fogyasztjuk.

Tempuramassza: keményítőt liszttel, hideg vízzel, tojásfehérjével nem túl híg masszává keverjük.

tempura_1.JPG tempura_2.JPG
tempura_3.JPG wasabi.JPG

wasabi_por.JPG

szakacssapkak.jpg

cukkini_6.JPG

Bazsalikomos cukkinirolád

Cukkinit hoszában 1-1,5 cm vastagon szeletelünk, sózzuk, meglocsoljuk zúzott fokhagymával és bazsalikommal elkevert olajjal. Forró grill-lapon hirtelen megsütjük és feltekerjük.

cukkini_1.JPG cukkini_3.JPG

cukkini_2.JPG

szakacssapkak.jpg

rantott_padlizsan.JPG

Cukkiniszalag párizsiasan

 

Cukkiniszalagokat  párizsiasan panírozzuk. Előbb a lisztbe, majd a zöldfűszerrel felvert tojásban, újra lisztben  és újra tojásba mártjuk.  Kevés  olajon kisütjük és feltekerjük.

cukkini_4.JPG cukkini_5.JPG

szakacssapkak.jpg

sutotok.JPG

Sütőtökpüré

 

A sütötököt felkockázzuk és 13-140 fokon megsütjük. Pürésítjük, ízesítjük sóval, cukorral. Állagát javíthatjuk vajjal, tejszínnel, törtburgonyával. Dresszingzsákkal tállaljuk.

sutotok_1.JPG sutotok_2.JPG
sutotok_3.JPG sutotok_4.JPG

szakacssapkak.jpg

paradicsom.JPG

Aszalt paradicsom

A paradicsomokat forró vizbe dobjuk 1-2 percig, majd kivesszük és lehúzzuk a héját. Feldaraboljuk és kimagozzuk, sütőben szikkasztjuk.

paradicsom_1.JPG paradicsom_2.JPG

szakacssapkak.jpg

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.