ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Címkék

Bélszín ételek 3.

2012.11.21. 20:51 :: ZSPSZ

Bélszín Villa Franca módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Bélszínszeletek Villa Franca módra

 

Hozzávalók: bélszínsó, bors, vöröshagyma, gomba, petrezselyemzöld,  vaj, tojás, tejszín, barna mártás, zsemleszelet

Bélszín Villa Franca módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács Bélszín Villa Franca módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

 

A bélszínt megtisztítjuk a hártyáktól,  borsozzuk és mustárral bekenjük. Olajban pácoljuk,  2-3 napig. Felhasználáskor kiemeljük a pácból, letöröljük az olajat és 2 cm vastagra vágjuk.  Borsozzuk, sózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk és kevés vajon mindkét oldalát megsütjük.

Gombapép: A finomra vágott vöröshagymát vajon lepirítjuk és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Sóval, borssal, apróra  vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Összekeverjük 1 egész tojással, kevés zsemlemorzsával  és madeira mártással.

Madeira mártás: Barna mártás madeiraborral, vagy száraz vörösborral. 

Bélszín Villa Franca módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács Bélszín Villa Franca módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

villa_4.jpgTojáslepényt készítünk: Tejszínt  összekeverünk  egész tojással, sóval. borssal, kevés liszttel, majd felhevített vajban kör alakúra sütjük.

Tálalásnál a krutonokra (crouton - különböző formára vágott, héjazott pirított kenyérszelet, zsemleszelet, melyet bélszín, sült hús alá teszünk, hogy felitassa a szaftot) helyezzük a  bélszínszeleteket, rá a gombapépet, végül  a tojáslepényt.  Az egészet körberakjuk szalmaburgonyával

 

villa_8.jpg

villa_9.jpg

Tankonyha Zsámbék Szakközépiskola Szakács

 

 

victor_1.jpg

Bélszínjava Victor Hugo módra

 

Hozzávalók: bélszín, bors, só, zsemleszelet, berni mártás, ajókagyűrű (kishal feltekerve), hasábburgonya

Berni mártás készítünk:

Hozzávalók: 5 tojássárgája 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem feketebors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne bors.

Ecetben felfőzzük a durvára tört borsot, a babérlevelet, a tárkonyszárát és az apróra vágott vöröshagymát. Ha az ecet háromnegyed része elforrt, levesszük a tűzhelyről.  Beletesszük a tojássárgáját és göz fölött,  folytonos keverés mellett felverjük míg besűrűsödik.  Levesszük a tűz­helyről és további keverés mellett, kanalanként hozzákeverjük a langyos vajat. Ezután  átszűrjük, ízesítjük sóval, törött borssal, citromlével, majd finomra vágott tárkonyt és petrezselyemzöldet keve­rünk hozzá.

A bélszínből 2 cm vastagságú szeleteket vágunk, sózzzuk, borsozzuk, hirtelen átsütjük mindkét oldalát.

Tálalás: A krutonokra  helyezzük  bélszínjavát, rá az ajókagyűrűt. Bevonjuk a mártással.

 victor_2.jpg

Szakács szakoktató: Gajdos Lászlóné Zsuzsa

További képek: indafoto.hu/tankonyha

Tankonyha Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Szólj hozzá!

Címkék: gomba bélszín kruton barnamártás Victor Hugo Villa Franca Berni mártás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.