ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Címkék

Bélszín ételek 1.

2012.02.13. 20:21 :: ZSPSZ

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Bélszín Wellington módra

 

Hozzávalók:

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács

 

A bélszínt megtisztítjuk a hártyáktól, sózzuk, borsozzuk. Forró zsiradékon hirtelen körbepirítjuk, kérgesítjük, hogy az értékes húsnedvek ne távozzanak.

 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács

 

Gombapépet készítünk: A gombát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, só és zsiradék nélkül tepsiben elpárologtatjuk a levét. Robotgépben pépesítjük. Hozzáadunk olajon megfonnyasztott hagymát, 1 tojást,  fűszerezzük: só, bors, őrölt kömény, petrezselyemzöld, kerti füvek. Stabilizálhatjuk az állagát kevés zsemlemorzsa hozzáadásával. 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács

 

A kihűlt bélszínt nyers tojással bekenjük. A leveles tésztát kinyújtjuk, széleit egyenesre vágjuk. Ráhelyezünk egy adag gombapépet, majd a bélszínt. Ujjnyi vastagon bevonjuk a bélszínt a gombapéppel. A  bélszínre ráterítjük a leveles tésztát. A tészta levágott széleiből díszítést hajtogatunk, és bekenjük az egészet tojással. Villával megszurkáljuk és sütőben 200 fokon  15 - 20 percig sütjük. A tésztának kívülről aranybarnára kell sülnie, míg a húsnak belül rózsaszínnek kell maradnia. :) 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakközépiskola Szakács
Tankonyha Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Tatárbifsztek pirítóssal

 

A tatárbifsztek tálalása éttermekben háromféle módon történhet:

- A húst az ízesítőivel együtt fatálcára a vendégnek kitálalják, és a vendég keveri be az egyéni ízlése szerint.

- A pincér keveri be  a vendég előtt.

- A szakács keveri be, a saját ízlése szerint.

Az előzőleg bepácolt bélszínt ledaráljuk. Kis kupacot formázunk, fatálra helyezzük, közepére 1 nyers tojást helyezünk.  

Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács

 

Köré helyezzük az ízesítőit: só, bors, paprika, kömény, reszelt fokhagyma, apró kockára vágott vöröshagyma, vajdarabok, kechup, mustár, szardella paszta, worchester szósz.

 

Bélszín Wellington módra Zsámbék Szakiskola szakács
Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács
Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács
Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács
Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács
Tatárbifsztek pirítóssal Zsámbék Szakiskola szakács
Tankonyha Zsámbék Szakközépiskola Szakács

 

Bélszínszeletek (Tournedos) Rossini módra 

 

 Gombafejek turnérozása:

 

Turnérozás= zöldségek szabályos, kerek formára való alakítása, faragása, metszése.

 

Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács

 

A bélszínszeleteket tenyerünkkel kissé lelapítjuk, majd megsózzuk és borsozzuk. A zsírt a serpenyőben nyílt lángra tesszük és a szeleteket hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük, ügyelve arra, hogy amint a véres lé szivárog belőlük, rögtön kivegyük a zsírból.

Pirított krutonra helyezzük. Kruton: crouton - különböző formára vágott, héjazott kenyérszelet, melyet bélszín, sült hús alá teszünk, hogy felitassa a szaftot.

 

Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács Bélszín Rossini módra Zsámbék Szakiskola szakács
Bélszín Rossini módra  Zsámbék Szakiskola szakács

 

1-1 sült libamájat és grillezett gombafejet helyezünk a bélszínszeletekre, végül az egészet sűrű vörösboros barna mártással bevonjuk. Szalmaburgonyával tálaljuk.

 

Bélszín Rossini módra  Zsámbék Szakiskola szakács
Tankonyha Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Szólj hozzá!

Címkék: gomba tészta bélszín rossini tatárbifsztek pirítós wellington kruton barnamártás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.