ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Címkék

Cukrászdai felszolgálási gyakorlat

2012.02.11. 17:41 :: ZSPSZ

Feladat: a vendég szendvicset, ásványvizet és Budapest kávét kér helyben fogyasztásra, elvitelre pedig somlói galuskát.

A rendelt árut a pultban kell elkészíteni és utána felszolgálni.

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

A vendég leült, de a "márvány" asztalt még le kell törölni. Előbb nedves, majd száraz ruhával. A ruhát tálcán visszük, majd nedves-száraz törlést alkalmazunk. 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

A rendelésfelvétel a vendég bal oldalán történik. Toll és jegyzettömb a kézben.

 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás Pincér felszolgálási gyakorlat Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

A rendelt szendvicset a pultban készítjük el, eszközöket használunk az összeállításhoz. 

 

 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

A kerek cukrászdai tálcára kerülnek a rendelt étel-, és italféleségek.

 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás Pincér felszolgálási gyakorlat Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

A kávé frissen folyik, az Unicum a "Budapest kávéhoz" pontosan 2 cl lesz.

 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

A kávé mellé süteményt is helyezünk.

 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

Az elvitelre rendelt somlói galuska is az asztalra kerül, szép csomagolásban.

 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

A felszolgálás a vendég jobb oldalán történik, a szendvics a vendég elé kerül kistányéron, szalvéta és kisváltás (kiskés, kisvilla) kíséretében. Az ásványvizes palack jobbra a tányér fölé kerül, címkével a vendég felé.

 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

A kávé jobbra, a cukor a szendvics fölé kerül. A felszolgáló a vendég előtt nyitja ki az originál üveget és tölt a vízből, majd a pohár mellé helyezi az üveget.

 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

Lám-lám minden a helyére került. Jó étvágyat!

 

Pincér felszolgálási gyakorlat  Zsámbék Szakiskola vendéglátás

 

A felszolgáló mindig kommunikál a vendéggel a legszükségesebbek kapcsán: "Ízlett a kávé?, Óhajt még valamit? Kedves egészségére!"

Megjegyzés: Tél, -17 fok kinn, benn is hideg van...

 

Szólj hozzá!

Címkék: kávé pincér felszolgálás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.