ZSPSZ Tankonyha


HTML

ZSPSZ Tankonyha

Jelen blog célja, hogy bemutassa a Zsámbéki Premontrei Szakiskola és Szakközépiskola tankonyháját. Az itt folyó színvonalas szakácsképzés megismerése mellett, gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük.

Képgaléria

Videóink

Pincér ismeretek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Saláták 2.

2012.01.03. 10:24 :: ZSPSZ

Césársaláta Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Cézár saláta

 

Césársaláta Zsámbék Szakközépiskola Szakács

Egyik legkedveltebb saláta. Önmagában is kiadós, laktató étel a  gazdag összetevőinek köszönhetően.

Hozzávalók:

- vegyes leveles saláták: jég-, galambbegy-, cikória-,  fejes saláta

- hagymafélék

- majonézes öntethez: tojássárga, olaj, Worcestershire szósz  vagy szardellapaszta, citromlé, mustár, tejföl vagy tejszín, őrölt bors, zúzott fokhagyma

- kolozsvári szalonna, sonka, kenyér, szardellafilék

Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács
Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács

Majonézt készítünk: a tojássárgájához folyamatosan adagolva az  olajat addig keverjük,  míg krémes állagú nem lesz.  Mustárral, citromlével szardellapasztával  ízesítjük. Annyi tejfölt vagy tejszínt adjunk hozzá, hogy sűrű, de önthető mártást kapjunk.

Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács
Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács

A kenyérszeleteket felkockázzuk és olajon zúzott fokhagymával megpirítjuk. A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk és együtt ropogósra sütjük. A hagymákat apróra vágjuk.

Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács

Tálalás:

A jól megmosott salátákat feldaraboljuk és tálra helyezzük, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk a kisütött sonkával, szalonnával, szardellafilékkel,  pirított kenyérkockákkal, és aprított hagymával.

Cézár saláta Zsámbék Szakiskola szakács

 

Fejessaláta francia dresszinggel

Fejes saláta Zsámbék Szakközépiskola Szakács

 

Fejes saláta  francia dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakácsFrancia dresszing: az alkotóelemeit - olívaolaj, ecet, mustár, só, őrölt bors, finomra vágott petrezselyemzöld, snidling vagy újhagyma, reszelt főtt tojás-  összekeverjük. 

A leveleire vagy cikkekre vágott fejessalátát tálba rendezzük, kockára vágott paradicsommal, uborkával díszítjük, gazdagítjuk. Ráöntjük a dresszinget, és még egy kemény tojást ráreszelünk.

Fejes saláta  francia dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakács Fejes saláta  francia dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakács Fejes saláta  francia dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakács
Fejes saláta  francia dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakács Fejes saláta  francia dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakács

 

Jégsaláta joghurtos - rokfortos dresszinggel

Fejes saláta Zsámbék Szakközépiskola Szakács

 

Jégsaláta  joghurtos-rokfortos dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakácsJoghurtos-rokfortos dresszing: a joghurtba durvára reszelt rokfortot, vágott petrezselyemzöldet, olívaolajat teszünk. Ízesíthetjük tárkonnyal is, gazdagíthatjuk kapribogyóval.

Jégsaláta  joghurtos-rokfortos dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakács Jégsaláta  joghurtos-rokfortos dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakács
Jégsaláta  joghurtos-rokfortos dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakács

 

Vegyes leveles saláták vinegrett (finom füves) öntettel

Vegyes leveles saláta  vinegrett dresszinggel Zsámbék Szakiskola szakácsVinegrett dresszing:  nagyon apróra, finomra vágjuk a  petrezselyemzöldet, snidlinget, újhagymát, tárkonylevelet, kapribogyót, savanyú uborkát. Sóval, borssal, olívaolajjal és borecettel keverjük el.


Leveles saláták: fejessaláta, jégsaláta, vizitorma (zsázsa), endívia (cikória), lollo rosso, lollo bianco, radicchio, római saláta, ruccola, gyermekláncfű levél

Szólj hozzá!

Címkék: joghurt saláták fejes saláta rokfort vinegrett cézár saaláta francia dresszing dresszingek salátaöntetek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása